ALV 2022: Mooie resultaten, nieuwe gezichten en leugendetectie

Maandag 9 mei 2022 vond onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. Na twee digitale edities was het een verademing om onze leden weer live te kunnen ontmoeten bij Buitenplaats Kameryck. De lentezon gaf het jaarlijks terugkerende evenement letterlijk een gouden randje.

Goed jaar

Voorzitter van de raad van commissarissen, Henny Smorenburg, opende de vergadering. Daarna werden onder andere de notulen van 2021, het strategisch plan 2021 – 2025 en de jaarrekening gepresenteerd door Harold Eggenkamp en Eric Dolmans. Onderling Verzekerd kan terugkijken op een goed jaar en kondigde een premierestitutie voor al haar leden aan. Goed nieuws dus!

Nieuwe leden rvc

De raad van commissarissen is uitgebreid met twee nieuwe leden. Mr. Jits Berns en Ing. Leon Kastelein werden beiden voorgedragen en officieel benoemd. In de laatste OV Actueel stelden wij hen reeds aan u voor. Wij zijn blij hen te mogen verwelkomen als leden van onze rvc.

Donatie

Traditiegetrouw werd een cheque overhandigd aan een maatschappelijk betrokken organisatie. Dit jaar viel de keuze op het Johannes Hospitium Vleuten. Erik Kerpen – voorzitter van het bestuur van het hospitium –  nam na een bevlogen toelichting over het hospice en het werk dat ze verrichten de cheque in ontvangst. Het hospice is in 1991 opgericht en sindsdien biedt het mensen een ‘thuis’ in hun laatste levensfase met deskundige en liefdevolle begeleiding en verzorging. De donatie zal worden besteed aan nieuwe medicijnkarren.

De waarheid over liegen

Na de pauze nam Mirjam Pels ons mee in de geheimen van het lezen van je gesprekspartner. We leerden meer over de betekenis van non-verbaal gedrag en signalen die misleidende personen kunnen afgeven. Tijdens de borrel werd nog lang nagepraat over de ins en outs van Mirjams presentatie. Een interessante en enerverende afsluiting van deze gemoedelijke avond!