Onderlinge Opschoondag: ruim tien zakken vuil opgehaald!

Zaterdag 17 september verzamelden achttien enthousiastelingen zich bij het kantoor van Onderling Verzekerd aan de Middenweg in Zegveld. Het betrof een mix van medewerkers van het verzekeringskantoor en een aantal Zegvelders. Zij hadden allemaal één doel voor ogen: de straten van Zegveld ontdoen van zwerfafval tijdens de Onderlinge Opschoondag.

Taart van de wethouder

Arjan Noorthoek, wethouder van Zegveld, verraste de vrijwilligers met zijn komst en een heerlijke slagroomtaart. Ook nam hij zelf een grijper ter hand en ging met een vuilniszak de straat op. “Fijn dat ons initiatief zo wordt gewaardeerd vanuit de gemeente. Dat geeft extra motivatie! Sowieso werd het ons heel makkelijk gemaakt om deze dag te organiseren met de materialen die de gemeente Woerden beschikbaar stelde”, geeft Roselle Gruters aan. Zij organiseerde deze opschoondag samen met haar collega’s Madelon Wolmerstett en Karin Oelderik. De activiteit is het derde vrijwilligersinitiatief dat de verzekeraar dit jaar organiseert voor haar medewerkers. Onder de titel Onderling met Elkaar neemt iedere medewerker een keer deel aan een maatschappelijke activiteit.

Samenwerking Coop Bremmer

Onderling Verzekerd vond in Coop Bremmer uit Zegveld een fijne partner voor de aankleding en catering van de activiteit. De supermarkteigenaar Bart Bremmer was direct enthousiast toen hij werd benaderd voor de samenwerking en overtrof de verwachtingen met vers gebakken gevulde koeken. “Op deze manier is het geen straf om deze dag te starten,” aldus één van de vrijwilligers met een knipoog.

Eindresultaat

Aan het begin van de middag was iedereen weer terug bij het verzamelpunt. In totaal werden er ruim tien zakken met vuil geraapt. “Het viel op dat Zegveld vrij schoon is. We moesten echt ons best doen om zwerfvuil te vinden, dus dat is een compliment voor de Zegvelders,” zegt Roselle Gruters. “Het plan is om deze dag ook volgend jaar weer te organiseren. Hopelijk sluit dan ook weer een aantal Zegvelders zich aan bij ons initiatief!”