Autohuur buitenland

Auto huren op vakantie? Vijf gouden tips!

Lekker een dagje eropuit met een huurauto. De ideale manier om de omgeving te verkennen als u op vakantie bent. Maar waar moet u op letten als u in het buitenland een auto wilt huren? Met deze vijf gouden tips kunt u met een gerust hart op ontdekking gaan.

1. Vergelijk vooraf en houd uw creditcard bij de hand

De prijzen en de service kunnen per autoverhuurder flink verschillen. Gelukkig zijn er meerdere websites waar u de diverse aanbieders met elkaar kunt vergelijken, zoals autohuren.nl en driveboo.nl. Dat kan flink wat geld schelen. Houd er rekening mee dat de meeste maatschappijen om een creditcard vragen voor betaling en borg. Een extra tip: een verhuurder mag een creditcard niet weigeren, omdat niet zowel voor- als achternaam vermeld staan. Een kaart met alleen initialen moet geaccepteerd worden.

2. Check de auto en neem foto’s

Ga niet rijden zonder de huurauto te hebben gecontroleerd op schades. Geneer u niet om rondom foto’s te maken van de staat waarin de auto aan u wordt meegegeven.

Maak foto’s van schade (van de buitenzijde en van de binnenzijde):

  • krassen
  • deuken
  • putjes
  • vlekken
  • Vergeet niet de voorruit en de velgen goed te controleren; hier komt vaak gebruikersschade voor.

Maak voor de zekerheid ook foto’s op het moment dat u de auto weer inlevert, dan heeft u het bewijs compleet.

3. Let op de verzekering

Als u op vakantie een auto huurt, heeft u daarvoor een extra verzekering nodig. Een all-riskverzekering (verzekerd voor schade aan uw eigen huurauto en schade die u veroorzaakt bij anderen) is meestal de beste keuze, maar check goed wat daar wel en niet onder valt. Let er ook op dat het eigen risico niet onaanvaardbaar hoog is.

4. Controleer het contract en de verhuurperiode

Als u bij de autoverhuurder bent, wilt u het liefst direct op pad. Toch is het verstandig om de tijd te nemen om het contract even goed door te nemen voordat u uw handtekening eronder zet. Let daarbij nogmaals goed op de hoogte van het eigen risico en of de datum en periode van verhuur goed staat ingevuld. Dat kan u een boel narigheid besparen.

5. Vraag wat u moet doen bij problemen

Vraag de verhuurder vooraf altijd wat u moet doen in geval van een ongeluk of bij schade. Sla het noodnummer op in uw telefoon, dan hoeft u er niet naar te zoeken.

Max Vandaag zocht een aantal misstanden bij buitenlandse autoverhuurders uit en schreef er dit artikel over. Doe er uw voordeel mee en voorkom vervelende situaties op de aankomst van uw bestemming.